Aceptar
EspañolEnglish

UNED Senior

Asignatura: Curs de cuina terapèutica (online) 30 h

Fechas
Del 9 de marzo al 15 de junio de 2021
Aulas
Espacios en los que se desarrolla:
Profesores que la imparten
Palau Castro Dora
Cuatrimestre
Esta asignatura se impartirá en el 2º Cuatrimestre
Descripción

Portar una alimentació saludable i equilibrada és important en qualsevol etapa de la vida, però en cada fase del cicle vital canvien els requeriments nutricionals, i hi ha aliments que cobren especial importància. En el cas de l’edat adulta, i específicament després dels 40-50 anys hi ha nutrients com el Calci, la vitamina A i D, els antioxidants, el triptòfan, etc...que no poden faltar en la nostra dieta. El curs que us presentem vol incidir en l’alimentació en aquesta etapa vital, i a través de la teoria i la pràctica, poder donar-vos eines per aprendre o millorar els vostres esmorzars, aprendre a elaborar àpats equilibrats, sopars lleugers i àpats adequats per baixar de pes, reconèixer els aliments que us poden ajudar a reforçar el sistema immunitari per evitar contagis ( un coneixement molt útil en temps de pandèmia), introduir a la vostra dieta aliments antioxidants que ajudin a frenar l’envelliment cel·lular i disminuir el risc de malalties, aprendre a fer postres sense farines refinades, mantegues ni sucres, tenir recursos alimentaris per tenir cura de la vostra salut òssia, per millorar el trànsit intestinal, per mantenir l’elasticitat de la pell, o aprendre a fer barretes energètiques o batuts recuperadors per quan sortiu a caminar, perquè l’alimentació no ho és tot! Per gaudir d’una bona salut és important cuidar la nostra alimentació, el nostre descans, la nostra salut mental i emocional i fer exercici!

El curs constarà de 15 sessions en les que dedicarem un primer bloc a parlar de nutrició i alimentació, i un segon bloc en el que portarem la teoria a la pràctica i farem alguna elaboració que exemplifiqui el tema tractat. Per exemple si parlem de postres elaborarem algun postre sense sucre, o gelats de fruita poc calòrics i molt nutritius, etc. Les sessions també us poden ser útils per conèixer nous aliments, que podeu introduir fàcilment en molts dels vostres àpats.

No es tracta de classes magistrals de cuina, sinó d’aprendre elaboracions senzilles però molt nutritives i que pugueu introduir amb facilitat a la vostra dieta, per tal de millorar-la.

DIMECRES de 10:00 a 12:00

  • Facebook

  • Twitter

  • UNED