Portal Web de la UNED, Universidad Nacional de Educación a Distancia

Logo de la UNED
Esta actividad no está aprobada y por lo tanto su contenido es susceptible de modificación o invalidez.
Presencial
21 de marzo de 2020

Fonaments de biologia per a Psicòlegs

Imprimir PDF

El curs és una introducció als fonaments de Biologia que seran necessaris perquè un estudiant del grau de Psicologia pugui realitzar un seguiment correcte de les assignatures de l'àrea de Psicobiologia.

El sistema nerviós rep, integra, processa la informació i envia diferents senyals per a regular múltiples funcions en l'organisme, des de la posada en marxa de la pròpia conducta i la cognició fins a la regulació de mecanismes de manteniment del mitjà intern i de control hormonal. En aquest context, la relació entre el sistema nerviós i els sistemes endocrí i immunitari és molt estreta i les interaccions entre aquests sistemes són múltiples.

Al llarg del curs s'explicaran els fonaments d'aquests tres dels sistemes, en tant que els tres presenten una estreta relació funcional i utilitzen la comunicació química. Els conceptes tractats en aquest curs seran de vertebral importància per a l'estudiant de Psicologia, de manera específica per a poder seguir els continguts de la segona part de l'assignatura Fonaments de Psicobiologia i de manera general per a assentar els coneixements que seran necessaris per a assignatures posteriors com a Psicologia fisiològica i Psicofarmacología.

Lugar y fechas
21 de marzo de 2020
De 10:00 a 13:00 h.


Presencial
Esta actividad se desarrolla presencialmente.
Programa
  • sábado, 21 de marzo
    • 10:00-13:00 h. TEMA 1. Organització anatomofuncional del sistema nerviós.

      TEMA 2. Fonaments del sistema neuroendocrino i sistema immunitari.
      • Diego Antonio Redolar Ripoll Professor-tutor UNED Barcelona
Inscripción

Nombre mínim d’inscrits: 15

Si ha realitzat el pagament mitjançant ingrés o transferència bancària, ha d'enviar el justificant a: activitats@barcelona.uned.es
Places limitades

Devolució de l'import de la inscripció: es retornarà l'import de matrícula per motius imputables al Consorci, per falta d'inscripcions, i per a qualsevol altra mena de devolució serà necessari presentar la petició degudament justificada

  Matrícula Ordinaria
Precio9 €
Ponente
Diego Antonio Redolar Ripoll
Professor-tutor UNED Barcelona
Dirigido a
Estudiants de primers cursos de Psicologia.
Objetivos
L'objectiu del curs és proporcionar una introducció als coneixements vertebrals de Biologia necessaris per a cursar les assignatures de l'àrea de Psicobiologia del Grau en Psicologia i a fomentar el seu aprenentatge mitjançant els recursos proporcionats durant el curs.
Metodología
Es realitzaran exposicions magistrals dels continguts que conformen el temari del curs amb el suport de diferents recursos multimèdia (vídeos, animacions, etc.). Així mateix, es proporcionarà a l'estudiant bibliografia específica per a aprofundir en el contingut del curs.
Más información
UNED Provincia de Barcelona
Avda. de Rio de Janeiro, 56-58
08016 Barcelona
93 396 80 59 / suportestudiant@barcelona.uned.es